Třísloviny

Třísloviny (taniny, katechiny) jsou rostlinné látky hořké chuti, které sráží bílkoviny a dokážou vázat kolagen, jsou skvělými antioxidanty. Působí obdobně jako flavonoidy.

Mají antibakteriální a protivirový účinek. Přispívají k detoxikaci organismu. Urychlují obnovu poškozených tkání a zmenšují mokvání ran. Zmírňují bolest a svědění.

Pozor! Třísloviny není možné použít u velkoplošných popálenin, protože se vstřebávají a poškozují játra.

Zastavují krvácení. Zpomalují zánětlivé procesy v žaludku a ve střevech, v oblasti genitálií a řitního otvoru. Využívají se k léčbě lehčího průjmu. Působí proti střevním parazitům (hlístům).

Třísloviny obsahuje ovoce (kaki, granátové jablko, jahody), bobule (brusinky, borůvky), bylinky (tymián, šalvěj, kmín, skořice), luštěniny (sója, červená fazole).

Granule pro psy, které obsahují vitamíny/minerální látky

Víte, že...

Když psi hledají cestu, používají pravděpodobně spíše svůj pronikavý čich, než aby se spoléhali na to, jak věci vypadají, jako to děláme my. I psí vzpomínky jsou pravděpodobně založené stejně na pachu jako na vzhledu, nebo zde pach možná převažuje.