Dršťky (nejčastěji hovězí, jehněčí, vepřové nebo drůbeží žaludky, bachor, kniha, čepec, slez) jsou stejně jako játra skvělým krmivem, které obsahuje větší množství minerálních látek, navíc ideální poměr vápníku a fosforu a vitamínů. Neobsahují příliš tuku – prané dršťky cca 2 %, neprané okolo 10 %.
Neprané zelené dršťky obsahují i částečně natrávené rostlinné zbytky, které jsou pro psa velmi dobře stravitelné. Navíc v nich je hodně bílkovin, vitamínů a minerálů, což je obzvláště dobré pro zdravou střevní flóru. Fungují tudíž jako probiotika a posilují tím imunitní systém psa.
Neprané hovězí dršťky příznivě působí na trávení, ale pokud obsahují větší množství tuku, můžou způsobit průjem. Zelené dršťky jsou vhodné pro všechny zdravé a dospělé psy.
Obsahují málo purinů, tj. hodí se pro krmení psů s onemocněním kloubů a vyšším množství kyseliny močové v krvi.
V krmivech je najdete obvykle jako čerstvé nebo sušené dršťky, dršťky moučka, dehydrované dršťky.
Pozor! Vždy se snažte vyhnout krmivům, která u složky „dršťky“ neuvádějí konkrétní druh zvířete, ze kterého vnitřnost pochází. Buďte opatrní především tehdy, pokud se u vašeho psa projevuje potravinová alergie na konkrétní živočišnou bílkovinu.