Acai (acai berry) jsou bobule, které připomínají borůvky, ale rostou na palmě. Obsahuje vitamíny (C, E, A, skupiny B), minerální látky (hořčík, fosfor, vápník, draslík), stopové prvky (mangan, bór, měď, železo, molybden), kumariny, flavonoidy, nenasycené mastné kyseliny.
Šťáva z acai obsahuje více antioxidantů než borůvky či granátové jablko.
Pozor! Acai stejně jako jiné druhy ovoce obsahuje cukr (fruktózu), proto je vhodné je podávat ve formě extraktu nebo prášku, který má velmi malé množství cukru a je v nejčistší možné formě.
Doporučuje se pro posílení oslabené imunity a při zvýšené fyzické zátěži nebo stresu. Pomáhá k detoxikaci organismu a chrání buňky před volnými radikály. Díky esenciálním mastným kyselinám zlepšuje stav kůže a srsti.
Podporuje tvorbu červených krvinek. Přispívá k obnově a pružnosti cévních stěn, snižuje zvýšený krevní tlak. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi, normalizuje hladinu krevního cukru. Snižuje riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění a cukrovky.
Ovocná dužnina obsahuje velké množství vlákniny, která čistí střeva, podporuje trávení a pravidelnou stolici. Chrání před onemocněním jater a ledvin. Přispívá k hubnutí.