Kuřecí maso

Kuře (slepice, kapoun, pulard) má velmi dobře stravitelné a využitelné maso, které obsahuje až 22 % bílkovin a jen okolo 3 % tuku s nízkým obsahem popelovin a vysokým obsahem minerálních látek (železa, fosforu, vápníku, zinku, sodíku, draslíku) a vitamínů skupiny B.

Vzhledem k nízkému obsahu tuku a nižší energetické hodnotě se hodí jako součást diety na hubnutí.

Poulard je 3-4měsíční vykleštěná slepice, dobře vykrmená nudlemi z pohankové mouky a teplého mléka. Kapoun je vykleštěný kohout.

Maso pularda (poularde, kapouna) je chutné a tučné – obsahuje cca 20 % bílkovin, 8-9 % tuku.

Pozor! Kuřecí maso patří mezi časté alergeny, protože patří k nejvíce chemicky znečištěným surovinám. (Kuřata mohou obsahovat zbytky antibiotik. V mase je také více pesticidů než v mléčných výrobcích, obilninách, zelenině a ovoci.)

Pokud chcete krmit kuřecím masem, pokuste se dát přednost kuřatům chovaným pro lidskou spotřebu nebo alespoň ve volném výběhu než těm, která byla stresovaná v přeplněných klecích nebo halách drůbežáren.

Kromě masa je vhodné podávat také vnitřnosti a kuřecí kosti (křídla, skelety, krky). Jako pamlsek je psovi možné koupit sušené krky, žaludky nebo pařáty.

V krmivech se často setkáte s označením jako kuřecí (příp. slepičí) maso, moučka z kuřecího masa, kuřecí vnitřnosti, kuřecí játra, kuřecí vnitřnosti atd.

Obrázek článku

Alergie u psů: Vše, co chcete vědět

Svědí vašeho psa oči, drbe si uši, olizuje tlapky? Pak má nejspíš alergii. Zjistěte, jaké jsou nejčastější alergeny, jak se alergie u psa projevuje, jaké existují testy na alergie, jak funguje eliminační dieta a podle čeho vybrat …

Granule pro psy, které obsahují kuře

Víte, že...

Nejstarší zmínka o mastifech pochází z období 3000 let před naším letopočtem.