Králičí maso je velmi dobře stravitelné a využitelné (až 95 %). Obsahuje 18-24 % bílkovin a cca 4 % tuku, vitamíny (A, D, E, K, C, skupiny B – B2, B6, B12), minerální látky (vápník, fosfor, draslík, hořčík, sodík) a stopové prvky (železo, měď, mangan, zinek).
Pozor! Králičí maso je zdrojem purinů. Proto byste při krmení psa měli být obezřetní, pokud má v moči zvýšenou hladinou kyseliny močové nebo se léčí s onemocněním kloubů či urátovými močovými kameny.
Díky nízkému obsahu cholesterolu v mase je králík vhodný pro psy s onemocněním srdce.
Hodí se jako náhražka u psů alergických na drůbeží maso. Vzhledem k nízkému obsahu tuku se o králičím mase dá uvažovat v případě diety na hubnutí.
V králičím mase a tuku převažují nenasycené mastné kyseliny, zastoupení kyseliny linolové je přibližně 10x vyšší než u hovězího či skopového masa a zhruba 2x vyšší než u vepřového masa. Králičí maso má proto příznivý vliv na činnost srdce, zdraví cév, ale i kloubů a funkci mozku.
Z vnitřností se používají játra, ledvinky, srdce, mozeček. Jako pamlsky pro psy se prodávají sušené králičí uši.